tisdag 6 november 2012

12 november: Tema tovning!
27 oktober till 21 november pågår en utställning med fantastiska tovade skapelser av Erik Torstensson i konsthantverkarnas butik på Järntorgsgatan 2.

Alla som vill ses på konsthantverkarna vid 17.30 och tittar på utställningen innan vi går till Waynes coffe som vanligt!
Tovning betyder ofta såpa och vatten, men ikväll väljer vi det lite mera cafévänliga torrtovning med filtnålar. Det kommer att finnas kardad ull i olika färger, svampar att ha som underlag och några filtnålar. Och så färdiga saker som inspiration såklart.
Det går att tova med enbart ull rakt igenom, men man kan också fuska lite med färdiga former att linda ullen runt. På panduro kan man köpa tex. frigolithjärtan i lagom julgranspynt-storlek . En variant är att klippa ut hjärtan och stjärnor ur ett tjockt sittunderlag. Om man tovar innuti ett pepparkaksmått är det lättare att få snygga ytterkonturer.

Ta med filtnålar om du har och en form att tova runt eller i om du vill.

1 kommentar:

  1. Beroende på hur lång tid det tar att sätta upp väven till min sista uppgift kanske jag dyker upp en liten sväng ;) Annars ses vi v. 48!

    SvaraRadera