torsdag 2 januari 2014

Nyårskrönika

2013 var året då The Knitters stickcafé firade fem år! Under dessa år har vi träffats på måndagarna på Hälls Stallbacken, Gröna Grodan, Mingla, La Douce och Waynes Stortorget. Vi har även gjort handarbetsrelaterade utflykter och träffats hemma hos varandra för sydagar.

Under uppstarten i januari började vi med att försöka infria våra nyårslöften i form av att sticka färdigt våra ufon men jag gissar att vi istället fyllt på med nya sådana under året som gått.

I februari påbörjade vi ett gemensamt broderiprojekt som monterades ihop till en kudde och lottades ut under sommaravslutningen i juni. Vi passade även på att sy hemma hos Lisa och många maskiner var det som samsades under samma tak.

Mars var fyllt av stafettstickning (den här gången stickades det på en sjal som även denna lottades ut i juni) och påskpyssel i form av bland annat tovning.

I april och maj stickade vi på, bland annat med tvåändsstickning, men såg framförallt fram emot de två stora händelserna stickhelgen i Elisabeths stuga och sommaravslutningen i juni.

Vi träffades faktiskt två gånger under sommaren både för en sydag  och en lite mer allmän pysseldag.

I augusti startade vi upp för hösten och kunde faktiskt sitta ute några gånger. I septembermörkret smög vi däremot ut och pyntade stan med stickat. Vi startade även upp en virkstafett respektive stickstafett varav virkstafetten som resulterade i en filt lottades ut under julavslutningen.

Oktober bjöd på en sydag och i november åkte vi med våra maskiner till Mossby för workshop och frossande i lappteknik.

I december virkade vi in i det sista på mormorsrutefilten och avslutade så vårt stickår den 16:e med julavslutning med sedvanlig knytis, julklappsbyte och lotterier.


Gott Nytt Stickår 2014!

4 kommentarer:

  1. Tack alla för 2013 års stickinspiration. Jag har stickat färdigt halstuben av garnet jag vann på julavslutningen, den blev väldigt mjuk och skön .

    SvaraRadera
  2. vilken tid kan man komma till fiket den 13 / 1

    SvaraRadera
  3. Vilken fin nyårskrönika! Kul att sammanfatta året på det viset och se vad mycket vi har hunnit med. Vi ses imorgon igen med 2014 års utmaningar och kreativa projekt. Kram på er alla inblandade!/ Lisa

    SvaraRadera